tiistai 30. maaliskuuta 2010

Juustokakku



Iso tuoppi kahvia ja pala juustokakkua kruunaa iltapäivän. Ainoastaan vadelmakastike puuttui ja sitä olisi kyllä kaivannut kakku on niin makeaa.


Pohja:

1 pkt Digestive keksejä
200 g voita tai margariinia
1.5 dl sokeria

Täyte:

3 pkt Philadelphia-juustoa
4 kananmunaa
350 g tomusokeria
1 tl vanilia aromia

Kuorrutus:

2 dl kermaviiliä
1 dl maitorahkaa
1 tl vanilia aromia
120 g tomusokeria

Pohjaa varten voi sulatetaan. Keksit murskataan. Voisulan annetaan jäähtyä ja sekoitetaan sitten keksimurskan ja sokerin kanssa. Seos painellaan vuoan pohjalle.

Täytteen ainekset sekoitetaan vatkaimella. Seos kaadetaan vuokaan pohjan päälle. Paistetaan 200 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kakun annetaan jäähtyä 5 minuuttia ennen päällyksen laittamista.

Kuorrutuksen ainekset sekoitetaan vatkaimella ja kuorrute kaadetaan täytteen päälle. Kakkua paistetaan vielä uunissa 220 asteessa 5-10 minuuttia.(mulla oli kyllä lopuksi uunissa ainakin 20min, riippuu miten kypsyy, kannattaa tarkkailla)

Kakku jäähdytetään jääkaapissa ja vuoka irrotetaan vasta kun kakku on jäähtynyt ja kiinteä.

2 kommenttia: