perjantai 18. kesäkuuta 2010

syntymäpäivä kakku
Hyvä ystäväni täyttää pyöreitä vuosia Frederikin tahtiin ;) ja sain kunnian valmistaa/väkertää kakun. Kakun suunnittelu on kokonaan ystävän nimissä ainoastaan toteutus on minun. Ensin vähän jännitti mitä hommasta tulee. Kokosin kakun kahdesta, yhdestä isosta ja yhdestä pienestä pyöreästä, kakusta. Liitä, leikkaa ja liimaa menetelmällä. Harmittaa kun en huomannut alun palapelistä ottaa kuvaa, kuvan otin vasta kun sokerikreemi oli jo päällä. Kakun välissä on päivänsankarin tahdon mukaisesti baanaanirahkaa ja mansikkarahkaa, kostutin spritellä ja päällystin marsipaanin ja sokerimassan sekoituksella. Totesin että helpoiten saa mustaa kun, käyttää mustaa sokerimassaa ja sinistä marsipaania. Korsetin nauhat on lakunauhaa.

4 kommenttia:

  1. Tyylikäs! Kiva vinkki tuo mustan päällisen teko, pitääkin muistaa kun tarvii tehdä, mustaa elintarviväriä kuluu muuten niin hirmusti!

    VastaaPoista
  2. Kokeilin ensin mustan toffeen sekoittamista marsipaaniin, mutta totesin sokerimassan ja marsipaanin sekoittamisen olevan helpompaa, lisäksi lopputulos on parempi kuin tuon toffeen kanssa :D (olikohan se hopea toffeeta tai jotain) Kiitos kommenteista, itsekin olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja makukin oli mitä mainioin :)

    VastaaPoista
  3. Uuuu, vautsi, ihan törkeen pähee! ^^

    VastaaPoista