tiistai 9. marraskuuta 2010

Daim-piirakka



Pellillinen piirakkaa:

150 g margariinia sulatettuna
4 munaa
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
6 dl jauhoja
2 dl maitoa

Kuorrute:

150g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 ½ isoa Daim patukkaa.

Sulata rasva ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva. Paista 175 asteisessa uunissa n. 25 min.

Sulata kuorrutteen rasva. Lisää siihen sokerit ja keltuaiset. Anna seoksen kiehua muutama minuutti koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu ja on tasaista. Lisää hienonnetut Daimit kuumaan seokseen ja sekoita. (Voit säästää osan muruista kakun päälle.) Levitä nopeasti jäähtyneen pohjan päälle ja koristele halutessasi Daim-muruilla.

Ohjeen bongasin Nyytin blogista :) Piirakka on niin hyvää, että se vie kielen mennessään :D Kannattaa kokeilla!

2 kommenttia:

  1. Ai hitsi kun hyvännäköstä piirakkaa!

    VastaaPoista
  2. oi kuinka hyvän näköinen, kelpais tälle herkkusuulle :-)

    VastaaPoista