sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Omat synttäri tarjoilut


Daim-piirakkaa Hellapoliisin ohjeella, Joulupukki kun toi Hellapoliisin makean kirjan, pakkohan sieltä oli jotain kokeilla. Suoraan uunista tulleena en tekeleestä juurikaan perustanut, mutta VOI miten hyvää se oli seuraavana päivänä kun sai maustua rauhassa.


Näitä juustokakkuja kokeilen ja kokeilen erilaisia ohjeita, että löytäisin sen oikean maun. Ei ole siis parempaa paikkaa maistella juustokakkuja kuin amerikkalainen www.thecheesecakefactory.com . Mutta ihan samaan ei taida ikinä päästä :D Siinäpä hyvä syy matkustaa maailman ääriin syömään taivaallisia juustokakkuja.


ja sitten suolainen puoli. Bongasin netistä Ullan Unelman blogista mielenkiintoisen kasvispiirakan täytteen ohjeen ja kokeilin ja ihastuin.

Pohja:
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
250g Cuisine sipuli ranskankermaa
70g tomaattipyreetä
3 dl juustoraastetta
1 sipuli
1 tomaatti
200g Fetaa
Basilikaa + valkosipulia

Nypi voi ja vehnäjauhot. Lisää vesi. Sekoita ja laita piirakkavuokaan.
Sekoita Cuisine ja tomaattipyree, lisää pohjan päälle.
Lisää silputtu sipuli, juustoraaste ja feta.
Viipaloi tomaatti päälimmäiseksi.
Ripottele mausteet.
Paista 200 astetta, noin 30 minuuttia


Toinen piirakka on perinteinen laatikon pohjalla kauan ollut ohje jota ajattelin tehdä.
Pohja sama kuin edellä.
Täyte:
200g Emmentajuustoraastetta
200g
kinkkusuikaleita
1/2 punainen paprika
1/2dl hienonnettua persiljaa
3 munaa
2dl kermaa
1/2tl rouhittua mustapippuria

Sekoita täytteen aineet ja lisää pohjan päälle.
Paista 200 astetta noin 35 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti