perjantai 22. kesäkuuta 2018

Suukkokakku

Keskikesän juhla ja jo kesä itsessään vaatii mansikkakakun. Joka vuosi olen karttanut perinteistä kermavaahto-mansikkakakkua. Vaikka siinä ei ole mitään vikaa ja todellakin syön mielelläni, jos joku sellaisen tekee. Haluan kuitenkin itse leipoessani ja kun inspiraatio halu iskee kokeilla jotain uutta. Ajatus lähti kun sain paketillisen mansikkapusuja ja mieleen tuli uudet mansikka Oreot.

pohja

200 g oreo keksejä (laitoin puolet tavallisia ja puolet mansikan makuisia)
70 g voita

suklaamousse

2,5 dl flora vispiä
250 g vaniliatuorejuustoa
200 g maitosuklaata
3 liivatetta

mansikkamousse

1,5 dl folra vispiä
150 g vanilia tuorejuustoa
220 g mansikoita
3 rkl sokeria
4 liivatetta

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele seos 23cm vuoan pohjalle
2. Laita suklaamoussen liivatteet likoamaan kylmään veteen n.5min
3. Valmista sinä aikana suklaamousse. Vatkaa kerma ja sulata suklaa
4. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto vatkaa hyvin keskenään.
5. Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt suklaa. Jos suklaa on liian kuumaa saattaa vaahto juoksettua.
6. kuumenna tilkka vettä ja liota pehmenneet liivatteet tilkkaan vettä. Vatkaa voimakkaasti ja nopeasti
liivate suklaamousseen.
7. Laita noin viisi suklaasuukkoa keksipohjan päälle vuokaan kokonaisina.
8. Levitä suklaamousse keksipohjan ja suukkojen päälle. Anna levätä jääkaapissa hetki.
9. Valmista mansikkamousse. Liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 min.
10. Soseuta mansikat
11. Vaahdota flora vispi, lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin
12. Lisää soseutetut mansikat.
13. Kiuhauta pieni määrä (n.0,5dl) vettä, liota liivatteet kiehuvaan veteen. Lisää liivatteet lopuksi moussen joukkoon koko ajan vatkaten.
14. Kaada mansikkamousse suklaamoussen päälle
15. Anna hyytyä jääkaapissa min 4 tuntia. Valmista kakku mieluiten tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta ehtii rauhassa hyytyä ja maustua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti